image 0image 1image 2image 3image 0image 1image 2image 3

APİMAYE TERMO ÜRETİM KOVANI

Isı yalıtımlı gövde ve ballık iklim değişikliklerinden etkilenmez. Hava sirkülasyonu sağlayan taban, yemlik tipi örtü tahtası ve panjurlu üst kapak, nem ve küf oluşumunu engeller. Uzun ömürlü, UV korumalı, anti bakteriel, gıda kodeksine uygun plastikten (HDPE), direkt renklendirilmiş, anti-statik Termo kovan; ana arı ızgarası, varroa çekmecesi, varroa tuzağı, polen tuzağı, pratik çerçeveler, çift fonksiyonlu bölme tahtaları ve sabitleme aparatları ile sabit ve gezici arıcılar için kullanım kolaylığı ve kaliteyi standart hale getirmiştir

 

 

TERMO ÜRETİM KOVANI DETAYLARI

 

1. Taban: Üzerinde 4 adet havalandırma filtresi bulunur ve bu filtreler kovanda hava sirkülasyonunu sağlar. (Şekil 6)


2. Havalandırma Somunları: Saat yönünün tersine sökülür, temizliği yapılır, saat yönünde takılır (Şekil ŞEKİL: 6

3. Havalandırma Süzgeci: Havalandırma somununun ucunda bulunur ve yabancı maddelerin kovana girmesini engeller. Havalandırma somunu söküldükten sonra havalandırma süzgecini temizleyebilir veya değiştirebilirsiniz (Şekil 6).

4. Varroa Çekmecesi: Taban üzerinde bulunur, koloniyi hiç rahatsız etmeksizin dip temizliği yapmayı sağlar, bu çekmece yardımı ile varroa ilaçlaması yapılması da mümkündür. Varroa çekmecesi üzerinde bulunan delikler havalandırmaya olanak sağlar. Çekmece varroa kontrol ve mücadelesi ile kovan dip tahtasının temizliğine olanak sağlar (şekil 19)

(ŞEKİL 19)

5. Varroa Izgarası: Tabandan 1 cm yükseklikte bulunur. Arıların üzerinden dökülen varroaların tekrar geri dönüşümünü engeller (Şekil 20).

(ŞEKİL 20)

6. Arı Giriş Seperatörü: Çift taraflı kullanılabilir. Kışlatma yapılırken üç delikli kısmı kullanılır. Arıların rahat çalışması için tersi çevrilir ve çok girişli tarafı kullanılır (Şekil 21).

(ŞEKİL 21 )

7. Uçuş Tahtası Güneşliği: uçuş tahtasını ikiye bölen, uçuş deliğindeki bu aparat aynı zamanda sıcak ve güneşli havalarda arıları direk güneş ışığından korur (Şekil 23)

(ŞEKİL 23)

8. Renk Soketi: Uçuş tahtası üzerinde bulunur ve renk soketi sayesinde arılar kolonilerini karıştırmazlar (Şekil 22).

9. Uçuş Tahtası: Kovan gövdesinin üzerinde bulunur. Üzerinde 2 adet renk soketi vardır (Şekil 22).

(ŞEKİL 22 )

10. İzolasyonlu Kuluçkalık: üzerinde giriş deliği, kilitlenebilir kulplu mandal ve soketli uçuş tahtası vardır. İçerisine 10 çerçeve dizilebilir (Şekil 18).

(ŞEKİL 18)

11. Kilitlenebilir Kulplu Mandallar: Kuluçkalık, ballık ve kapağın birbirlerine sabitlenmesinde kullanılır ve ızgara takıldığında aradaki mesafe genişlediğinden mandalın sağlıklı bir şekilde kitleme yapabilmesi için ikinci bir kademe eklenmiştir. Sahip oldukları kulplar ile kovanın rahat bir şekilde taşınmasını sağlamaktadır (Şekil 25).

12. Ana arı durum göstergesi:

 

13. Üst ve alt sabitleme aparatları: Her çerçeveyi bir yuvaya oturtarak nakliye sırasında oluşabilecek hasarlar engellenir ve nakliye öncesi yapılacak sabitleme işlemlerine gerek kalmaz. Gerekmediğinde üst ve alt sabitleme aparatı döndürülerek yuvasız düz kısmı ile kullanılabilir. Böylece çerçeveler serbest kalarak arıcının eski alışkanlıkları doğrultusunda hareket etmesine de izin vermiş olur. Kuluçkalık, ballık ve dar ballık bölümlerinin tümünde kullanılabilir. (Şekil 17)

(ŞEKİL 17 )

14. Ana Arı Izgarası: kuluçkalık ve ballık arasına yerleştirilerek ana arıyı kontrol altında tutmakta ve bu sayede yavrusuz petek bal üretmekle beraber varroa ile mücadelede kolaylık sağlamaktadır. Tasarımında ızgaranın çerçevelere yapışmasını önleyici ayaklar geliştirilmiş ve arıların çerçeve üzerinde gezinme rahatlığı sağlanmıştır (Şekil 24)

(ŞEKİL 24)

15. Pratik Çerçeve: Gıdaya uygun, kolay temizlenebilir malzemeden üretilmiştir (Şekil 26).

(Şekil 26)

16. Ballık Havalandırma:

Ballığın havalandırma deliğindeki düğmeyi çevirerek açıp kapatabilirsiniz

17. İzolasyonlu Ballık: kuluçkalık üzerinde bulunan, içine yerleştirilen çerçevelerde bal üretimi yapılabilen, giriş deliği olmayan, kilitlenebilir kulplu mandal ve ısı izolasyonu bulunan gövdedir. içerisine 10 çerçeve dizilebilir (Şekil 18).

(ŞEKİL 18 )

18. Dar Ballık: Bal akım mevsiminin kısa olduğu alanlarda petek bal üretimi için kullanılır (Şekil 27). Şekil 27

(ŞEKİL 27 )

19. Dar Çerçeve: Dar ballık içerisine sığacak ölçülerde imal edilmiş pratik çerçevedir. (Şekil 28).

(ŞEKİL 28 )

20. Yemlik Tipi Örtü Tahtası: üzerinde yemlik kapağı ve dönüşümlü kapak bulunur. Kovan içerisinde 1 adet bulunur ve şurup, su, kek yemlemesi yapmaya olanak sağlar. Yemleme sırasında koloni rahatsız edilmediği için (Şekil 29) koloni ve sağlıklı arı gelişimine imkan vermektedir. Apimaye Termo kovanların içinde bulunan yemlik tipi örtü tahtası ağaç kovanlarda da kullanılabilir.

21. Yemlik Kapağı: Yemlik bölmesini kapatmak için

(ŞEKİL 29)

22. Dönüşümlü Kapak: Yemliklerde bulunur, (Şekil 7) uygun konuma (Şekil 8) getirilerek kek, şurup veya suyu arıların rahat almasını sağlar. (Şekil 9).

(ŞEKİL9)

 

 

 

 

23. Kovan Kapağı: Kovanın güvenliğini ve iki tarafında bulunan panjurlu filtreler sayesinde yağmur suyunu içeri almadan hava sirkülasyonunu sağlar (Şekil 18).

 

 

 

(ŞEKİL 18 )

 

 

 

 

 

 

 









 

 
MNG Kargo

KOÇ ARICILIK

Ziyaretçi Sayacı
Şu anda 4 konuk çevrimiçi